Kyokushin Open 2020

Fana Karate Klubb sin store dag

15. februar ble en stor dag for Fana Karateklubb som hadde gleden av å se klubbens unge og lovende Eivind Hamre på 15 år utvide sin egen komfort sone gjennom å delta på Kyokushin Open for første gang. Tidligere år har vært preget av Mon Cup’r og Kohai Cup’r og massevis av treningsleirer og samlinger i Norge.

Coacher

Sensei og kohai Mattis hadde coach rollen.

Fullkontakt med begrensninger

Eivind legger bak seg mye variert trening gjennom ukene. Det er ikke ofte man ikke ser Eivind i dojoen.  Han er svært dedikert i alt han gjør og vi har sett en jevnt og trutt stigende fremgang i forhold til hans ferdighetsnivå som fighter.

Vektklasse (-65 kg)

Da det kun var 2 stk påmeldte i Eivind sin alders/vektklasse (-65 kg), ble denne vektklassen slått sammen med høyere vektklasse.

Motstander i -75 kg klassen

Eivind møtte med sine 63 kg en motstander som var meldt på i -75 kg vektklassen, altså ca 10 kg i vekt forskjell.

Eivind er vant til å gå mot alle vektklasser og aldre i egen klubb, så han møtte med åpent sinn og utelukkende positiv attitude.

 

Det var god driv over kampen hvor Eivind møtte en flott og likeverdig ungdom fra Horten Karateklubb. Det så slett ikke ut til å hemme Eivind at motstanderen var betydelig tyngre enn ham selv.

Det ble jobbet jevnt og godt med både harde og velrettede slag og spark fra begge to. Action preget kampen til veis ende. Disse to sterke og likeverdige ungdommene utfordret hverandre og strakk strikken så langt de kunne.

 

Litt uti kampen fikk Eivind sin motstander inn et velrettet mae geri spark til solar plexus. Teknikken satt godt og Eivind vek tydelig noe tilbake, teknikken gav motstanderen en wazari (1/2 poeng).

Kampen fortsatte med fin driv og målbevisst fokus fra begge to og etter hvert fikk motstanderen inn et slag mot solar plexus som resulterte i nytt halvt poeng som tilsammen gav ham seier med 1 ippon (2 wazari gir 1 iippon og seier er sikret).

 

Etter fighten

Sensei hadde en ispose på lur og fikk Eivind til å innse at det ville være smart å ise ned treffsted for «herlig» innside lowkick (etter merke og  hevelse å dømme faktisk innside kne) med det samme.

Ingen sure miner å spore noe sted, snarere lune smil og latteren hang løst.

Konklusjonen var at vi tar alle med oss viktige erfaringer hjem og jobber målbevisst videre.

Stemning

Mange av klubbvennene fra alle kull i Kyokushin familien kom innom og bidro med å lage god stemning. Ådne og Sylvia var der. Eirik og Lisa kom også (Lisa var hjemme på perm fra militæret) og kastet glans. Malin, Emilie og Lucas kom også og vi koste oss sammen. Morten og Maximilian var de sist ankomne.Dette ble til en god og positiv hyggestund for både små og store. Mange gode øyeblikk, styrking av nettverk, ny kunnskap og erfaring, godt lag, deilig verdiskapning i Fana Karate Klubb.

Videre arbeid

Det ble helt klart for oss at det må jobbes betydelig med forflytning sideveis og unngå mest mulig tilbaketrekning.Komme seg unna gjennom god forflytning fremfor å rykke tilbake. Vel da blir vi ikke arbeidsløse i farten  noen av oss.

Takk

Takk til Eivind og hans trofaste «makker», pappa Bjørn, for godt samarbeid, godt selskap og strålende humør.

Hjertelig takk også til alle fremmøtte klubb kammerater og gode venner for å ta turen innom og kaste glans over arrangør, deltagere, dommerpanel, ildsjeler/ressurspersoner og arrangementet, det 17. Kyokushin Open stevnet.

 

Sensei Ingrid med Team

16. februar 2020