Skole i landsbyen Abigaun, Nepal

Alle kan hjelpe noen og det har Fana Karateklubb vist at de tror på.

Kort om bakgrunn

Tusen takk for innsatsen for skolebarn i Nepal skrev Ingvill Ytreland til Fana Karateklubb i 2015. Hun kunne bl.a. fortelle følgende:

Det varmer et gammelt karate hjerte å få ta del idet engasjementet medlemmene i Fana Karateklubb har vist overfor de jordskjelvrammede i Nepal. Pengene som er samlet inn skal gå til å bygge opp igjen en av de mange tusen skolene som ble ødelagt under jordskjelvene som rammet landet denne våren.

Jeg var selv i Nepal 25. April for å klatre Mount Everest da det første jordskjelvet rammet landet. Ekspedisjonen vår ble avlyst, men jeg valgte å bli igjen i Nepal og følge etterarbeidet på nært hold. Nå er jeg tilbake i Norge og involverer meg i å samle inn penger til å bygge skoler gjennom den veldedige organsiasjonen Giitu.org.

Oppe i den avsides liggende landsbyen Sertun på 2.000 meter ligger det tre skoler som er totalt ødelagte etter jordskjelvene. Pengene fra lotteriet skal gå til å bygge klasserom på en av disse skolene. Til våren 2016 vil det bli mulig å bli med til Nepal og besøke Sertun og skolen vi hjelper. Les mer om det på Nepaltur.no.

Vi i Giitu vil bruke høsten på å samle inn penger til skolebygging. På giitu.org kan dere følge med på aktivitetene vi gjennomfører til inntekt for skolebarna i Nepal. Dere kan også lese mer om prosjektene våre på Livealifeinmotion.com.

 

TUSEN TAKK!DSCN0348 DSCN0652 DSCN0653

 

Statusoppdatering fra Nepaltur ved Ingvill Ytreland pr. januar 2019

 

Skole i landsbyen Abigaun

Endelig kan jeg fortelle dere bidragsytere/hjelpere/støttespillere at pengene som er samlet inn til ny skolebygning i den lille landsbyen Abigaun, er på vei til Nepal.  Abigaun ligger i Dhading regionen som var en av de hardest rammede områdene etter jordskjelvet i april 2015. Den lille skolen i Abigaun ble totalskadet i jordkjelvet. Barna på skolen får undervisning under svært enkle forhold i den midlertidige skolen som ble satt opp i påvente av finansiering til en permanent skolebygning.

Tusen takk til alle som har bidratt til at vi nå kan sende 250.000 kroner til skoleprosjektet i Nepal.

Mulig å gjøre en forskjell

Nepaltur har fra starten vært opptatt av å bidra til at noen av menneskene i Nepal skal få det litt bedre. Vi har fra dag en gitt 1.000 kroner per turdeltager til et sosialt prosjekt. Gjennom å dra på fottur til Nepal bidrar du til arbeid for lokal-befolkningen. Du gjør en forskjell for lokalbefolkningen ved å dra på ferie til det vakre fjellandet i Himalaya.

Sammen med en medsponsor starter vi å bygge 4 klasserom i den avsidesliggende Abigaun.

I slutten av november besøkte jeg landsbyen. Det er ingen gjestehus der så jeg ble innlosjert hos pastoren og familien hans. Innbyggerne i landsbyen som ligger ved foten av Ganesh Himal fjellene, lever av det de dyrker på markene sine. Det er fascinerende å oppleve at maten vi spiser blir tilberedt av matvarer som er dyrket  bare et par hundre meter fra «kjøkkenet». Turene jeg drar på til de avsidesliggende stedene i Nepal, gir meg noen nye dimensjoner i livet.

Ønsker du å lære mer om de muligheter som finnes for deg og din klubb, er det bare å ta kontakt med Fana Karateklubb ved Sensei Ingrid som gledelig vil dele sin informasjon og gladhistorie med deg og din klubb.

 

 

 

Ingen kan hjelpe alle, men alle kan vi hjelpe noen.

Godt nytt år 2019 ønskes hver og en av dere fra

Fana Karateklubb

 

Takk også hjertelig for det gode samarbeidet i året vi har lagt bak oss.

For mer informasjon, søk på Nepal og du vil kunne avdekke tidligere publiseringer i 2015/2016.