Kyokushin(kai) Karate

KYOKUSHIN(KAI) KARATE

Kyokushin(kai)-karate ble grunnlagt av Masutatsu Oyama (1923-1994). Oyama var født i den sørøstre delen av Korea, og det opprinnelige navnet hans var Choi Young Li. Under oppveksten studerte han flere koreanske stilarter. Da han i en alder av 13 år ble sendt på skole i Japan, begynte han sine karatestudier under Gichin Funakoshi. Han studerte senere goju-karate, stilen til mesteren Sodeiju. Etter militærtjenesten isolerte han seg flere ganger i fjellene, der han brukte tiden til å trene og utvikle kyokushin-karate.

Kyokushin karate regnes som en hard og sterk stil, og konkurransene går etter knockdown-regler (fullkontakt).

Kyokushin karate er i dag organisert i Norges Kampsportforbund, karateseksjonen. I tillegg har vi disse tekniske grupperingene i Norge:

  • Norges Kyokushinkai Karate Organisasjon (NKKO)
  • International Federation of Kyokushinkai (IFK), Norge
  • Shinkyokushinkai Norge

Denne informasjon finner du her:

https://kampsport.no/karate/om-karate/