Stemningsrapport fra årets første Kohai Cup 6. feb.

2016-02-07 10.51.18_resized

Seks spente gutter fra Fana Karateklubb stilte i Laksevåghallen på lørdag for å delta på årets første Kohai cup.

Denne gangen var nivået litt høyere enn tidligere ettersom stevnet ikke lenger kun var forbeholdt de helt uerfarne. Nå fikk også mer erfarne utøvere delta.

 

Stevnet begynte med kata for de yngste guttene (11 – 13 år). I denne klassen stilte Eivind, Erik og Martin fra Fana.

Våre tre gutter er alle 11 år og var med det de yngste i klassen. De andre deltagerne var alle høyere graderte og kunne kata av høyere vanskelighetsgrad – noe som gir mulighet for en høyere poeng poengsum. Våre tre blåbelter gikk alle fine og stramme kata, men det holdt ikke til pallplass denne gangen. Nærmest kom Eivind som leverte en pinan sono ichi i bronsefinalen som han kan være stolt av.

 

I gutter 14 – 17 år var det kun to deltagere. Elias gikk en fin taikyoku sono san med god kraft og hurtighet, men det var motstanderen fra Etne som gikk seirende ut av duellen med en avansert kata av høy klasse.

 

Etter katakonkurransen var det tid for kumite. I klassen 11 – 12 år var Martin først ut. Han gikk en jevn kamp mot en grønnbelte. Ingen fikk poeng, men motstanderen viste litt mer initiativ og var mer pågående slik at han ble dømt foran. Eivind og Erik var heldige med trekningen og hadde walk over til hver sin semifinale. Dessverre ble det tap for begge to slik at det ble duket for et rent klubboppgjør i bronsefinalen. Der trakk Erik til slutt det lengste strået i en jevn og spennende kamp.

 

I gutter 13-14 år var Elias godt i gang med en kontrollert og fin kamp. Dessverre fikk han et utilsiktet spark i kneet og kunne ikke fullføre sin kamp. Andreas, som møtte samme motstander i semifinalen, gikk hardt ut og satte press fra starten. Det ble ikke scoret poeng i kampen, men Andreas ble kåret til vinner til slutt,- en arbeidsseier. I finalen møtte han en erfarne utøver fra Etne som avgjorde kampen med harde og tunge teknikker.

 

Helt mot slutten av kampen fikk Joachim sin kampdebut på matten i en treningskamp mot håndplukket motstander fra Fyllingen. Joachim ble heiet frem fra speaker og fikk riktig jobbe hardt i tre minutter mot en motstanderen gikk kontrollert og fint.

 

 

En stor takk til Fana KK’s lagleder. Takk også til alle øvrige støttespillere.

 

Vi gleder oss til neste gang og trener ivrig videre mot vekst, utvikling, kameratskap og flotte takter.

 

Og sist men ikke minst, en stor takk til arrangøren for et vel gjennomført stevne!