Mer Kohai Cup med Fana KK’s 7 spenter gutter og jenter på matten

Fra Fana Karateklubb stilte 7 spente gutter og jenter på mattene klare for årets andre Kohai cup.

På tribunen satt like spente foreldre, søsken og klubbvenner.

 

Stevnet startet med kata og kumite for de yngste barna i klasse 8-10 år.

Ingrid gikk pinan sono ichi tre ganger i katakonkurransen – og løftet prestasjonen for hver gang. Det ble seier i to av duellene og et knepent tap i en.

I kumite møtte hun tøff motstand i sine to kamper så der ble det dessverre tap. Motstanderne angrep med jevnt press og klarte å sette fine spark mot hodet selv om Ingrid gjorde en veldig bra jobb med å holde guarden oppe – akkurat som vi har trent på.

Robin møtte også tøff motstand i sin kamp. Robin bet tennene sammen og stod på gjennom hele kampen. Motstanderen klarte å få inn et fint slag mot magen i de siste sekundene av kampen og vant dermed oppgjøret.

 

I kataklassen gutter/jenter 11-14 år stilte Fana karateklubb mannsterke med fire utøvere.

Guttene konsentrerte seg og leverte sitt aller beste, men det holdt ikke helt til seier. Den gikk til Emma fra Etne som holdt et høyt nivå på sine kata.

Men en andreplass til Elias og tredjeplass til Martin er jo veldig bra!

 

I kumite for gutter 11-12 år -45 kg var det tre stykker med fra Fana. Eivind gikk en strålende første kamp og fikk inn en fin mawashi geri jodan. Seieren var sikret. Deretter ventet Martin i semifinalen. Her trakk Martin det lengste strået etter å ha vist noe mer initiativ og leveranse av teknikker. Eivind gikk nok å ventet på muligheten til å sette sine jodan spark. I finalen møtte Martin en veldig flink utøver fra Sandnes. Så selv om Martin jobbet hardt gjennom kampen ble det dessverre tap. Bronsefinalen ble et rent klubboppgjør mellom Eivind og Erik. Her ble Erik dømt foran etter en fin og ryddig kamp fra begge utøverne.

 

Elias stilte i klassen 13-14 år +55 kg og i denne klassen var de fleste motstanderne både større og tyngre enn han. Elias har jobbet målrettet med kumite i det siste – noe som resultatet også viser. Elias var avslappet og kontrollert på matten og fikk inn flere fine mae geri chudan og slag mot sine motstandere. Etter seier i både kvartfinale og semifinale var Elias klar for finale. Her ble motstanderen dessverre et par nummer for stor. Han fikk Elias på defensiven og presset han regelrett av matten. Elias fikk med seg en fin andreplass og masse verdifull erfaring i hvordan det er lurt å bevege seg på matten og hva som må til for å sette innøvde finter i reel fight i forhold til å gjøre det på trening.

 

I kataklassen for herrer leverte Olav en eksplosiv og energisk Pinan sono ni som holdt til seier mot høyere gradert fra Fyllingen.

Disse to utøverne møttes også til dyst på matten i kumite. Der ble resultatet snudd om. Olav var inspirert av Elias og gikk kontrollert og fint i starten av kampen, før han økte på og prikket inn fine slag og spark mot kroppen. I slutten av kampen fikk dessverre motstanderen inn en mawashi geri gedan mot innsiden – som gjorde at Olav mistet balansen og falt. Dermed tapte han knepent på poeng.

 

Det var bare blide gutter og jenter som dro fra Laksevåghallen på lørdag ettermiddag – med velfortjente medaljer om halsen!

 

Takk til deltagere, familie, nettverk og coach Erik og ikke minst:

 

Takk til arrangør, BKK, for vel arrangert stevne.

 

20151024_145726